Acasă General Blogger Cele mai faimoase fotografii din lume şi poveştile din spatele lor

Cele mai faimoase fotografii din lume şi poveştile din spatele lor

4183
0

Având în vedere faptul că la fiecare 2 minute, oamenii fac mai multe fotografii decât s-au făcut în tot secolul XIX, este greu de stabilit care sunt cele mai reprezentative fotografii ale lumii. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, unele imagini ne-au rămas în memorie, datorită poveştilor din spatele lor.

Copilul înfometat din Sudan (premiul Pulitzer 1994)

În anul 1994, în timpul foametei din Sudan, un copil a fost imortalizat de fotograful Kevin Carter, în timp ce un vultur îi aştepta sfârşitul. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu acel copil, dar cel mai probabil răbdarea vulturului a fost răsplătită. Fotograful a părăsit locul respectiv imediat după ce a făcut fotografia. La circa 3 luni după acel moment, s-a sinucis din cauza depresiei.

Fata afgană

În vârstă de 12 ani, Sharbat Gula era una dintre studentele unei şcoli dintr-un lagăr de refugiaţi din Afganistan. Fotograful Steve McCurry a realizat fotografia în anul 1984, ajungând pe coperta revistei National Geographic. Fata afgană a cucerit lumea prin culoarea deosebită a ochilor săi.Omayra Sanchez

În anul 1985, vulcanul columbian Nevado del Ruiz a făcut peste 25 000 de victime. Fata în vârstă de 13 ani a stat blocată timp de 3 zile în apă şi ciment, iar fotografia a fost făcută cu puţin timp înainte să moară. Fotograful Frank Fouriner a surprins agonia fetei, iar imaginea a stârnit indignare datorită lipsei de reacţie a guvernului columbian.

Pagina 2 din 4 »

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here