Acasă General Blogger Un român a stabilit un record mondial, zburând ca în filme (VIDEO)

Un român a stabilit un record mondial, zburând ca în filme (VIDEO)

473
0

Un român care locuiește în Canada a stabilit un nou record mondial pe un hoverboard, reușind astfel să parcurgă cea mai lungă distanță cu vehiculul creat chiar de el, deasupra Lacului Ouareau, în Quebec.

Cătălin Alexandru Duru, un român stabilit în Canada, a petrecut ultimele 12 luni realizând un hoverboard. El a reușit să stabilească un nou record mondial, parcurgând cel mai îndepărtat zbor cu ajutorul unui astfel de aparat. Inventatorul de origine română a reușit să parcurgă aproximativ 276 de metri, ridicându-se la cinci metri în aer.

Deşi de-a lungul timpului am văzut mai multe prototipuri de astfel de plăci zburătoare, s-a constatat că majoritatea nu puteau face mare lucru. Se pare că de data asta, românul a reuşit prin invenţia sa, să demonstreze că se pot realiza, într-adevăr lucruri uimitoare şi pe cont propriu.

“Am vrut sa demonstrez ca se poate obtine un zbor stabil cu ajutorul unui hoverboard, pe o distanta mai mare, iar controlul poate fi realizat de un om direct cu ajutorul picioarelor”, a declarat românul pentru guinnessworldrecords.com.

Astfel de vehicule au devenit celebre în urma aparției în filmul “Inapoi in Viitor II”, unde Marty McFly, personajul interpretat de actorul Michael J. Fox, zboară pe un hoverboard. Diferenţa este că placa românului chiar poate face acest lucru!

Felicitări, Cătălin Alexandru Duru!


LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here