Acasă General Blogger Simona Halep rocks, dar să n-o încurcăm

Simona Halep rocks, dar să n-o încurcăm

80
2

Simona-Halep1Datorită ascensiunii absolut remarcabile pe care a avut-o Simona Halep în ultima vreme, evident că şi prezenţa acesteia în media românească a cunoscut un progres real, dar din păcate a ajuns să fie subiect şi pe articolele de tip „tabloid”, adică tâmpite.

Am rămas neplăcut surprinsă să observ că au început să apară articole cu titluri de genul „Super Simona e numărul 1. Nici nu visa acum un an la asta”. Ok, practic ultimele 10 luni se confundă strict cu perioada de succes a carierei Simonei, iar ei fac un top al victoriilor din ultimele 10 luni, în care ea e pe primul loc. Probabil nici nu e foarte relevant şi prin prisma faptului că nu este precizat numărul de meciuri. Este posibil, astfel, ca Serena, care e pe 2, să fi jucat mult mai puţine meciuri. De fapt, e cam sigur. În mai 2013 era pe locul 64 WTA, adică nu spunea nimic în tenisul mondial. Dar despre ce vorbim? Despre un top al ultimelor 10 luni? Ce fel de top este ăsta? Am văzut că şi site-ul WTA a promovat această ipoteză cu scopul de a scoate în evidenţă aceasta ascensiune remarcabilă, dar în presa noastră isteria ajunge la cote maxime doar de dragul de a prinde la public, de a aduce rating/trafic.

Ar fi important să rămânem cu picioarele pe pământ şi să fim pregătiţi să îi putem oferi Simonei liniştea de care are nevoie şi, mai ales, liniştea de care va avea nevoie atunci când va trece printr-o perioadă mai proastă, pentru că, nu-i aşa?, va veni şi momentul ăsta. Mi-e frică de ce va fi atunci.

2 Comentarii

  1. Din pacate media din Romania se foloseste de ascensiunea Simonei in top-ul WTA. Profita la maxim de performanta actuala a Simonei si creaza o presiune uriasa in perspectiva mentinerii la acest nivel.

    Inevitabil va veni si o perioada de declin. Vorba aceea: „Ca asa e in tenis”

  2. Folosesc la maxim imaginea ei facuta prin foarte multa munca, dar trebuie sa se gandeasca ca nu trebuie sa exagereze. Simonei ii trebuie liniste ca sa poata merge mai sus pentru ca are potential urias.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here