Când auzi de „inimă frântă” te gândeşti imediat la vreo despărţire dramatică, cu iz romantic, gata să aducă lacrimi în ochi unor adolescente care au descoperit iubirea.

În realitate, sindromul inimii frânte, cauzat de moartea sau despărţirea neaşteptată de o persoană apropiată, poate cauza schimbări fizice atât de intense, încât pot afecta inima.

O inimă frântă se poate transforma foarte uşor într-una care nu mai funcţionează, iar persoana care suferă din dragoste ar putea să-şi piardă viaţa. Cercetătorii au descoperit că sindromul inimii frânte creşte tensiunea arterială, accelerează pulsul şi afectează sistemul imunitar.

Pe lângă toate astea, apar depresia, anxietatea, tulburările de somn şi de alimentaţie. Cu alte cuvinte, riscul de atac de cord este impresionant pentru persoanele care suferă din dragoste.

Riscurile sunt cu atât mai mari cu cât persoana căreia i-a fost frântă inima se află în primele 6 luni de la despărţire, ajungând chiar şi până la un an, iar motivul este divorţul sau chiar moartea partenerului.

Sindromul inimii frânte este o boală medicală care afectează în mod special femeile de vârstă medie, care se plâng în acele momente de dureri în piept, probleme de respiraţie, oboseală cronică. Electrocardiograma scoate la iveala rezultate total anormale, printre care insuficienţa cardiacă congestivă.

În urma unui studiu efectuat pe circa 90.000 de persoane, s-a constatat că şansele ca persoanele care au pierdut un partener, fie în urma divorţului, fie după decesul acestuia, sunt cu 41% mai mari să dezvolte tensiune arterială în prima lună de după evenimentul tragic.

• CITEŞTE ŞI:  17 petrecăreţi care sigur nu s-au simţit bine a doua zi

Prea multe pentru a preveni această boală nu se pot face, întrucât decesul este inevitabil, iar în cazul despărţirilor, ei bine… trebuie să alegem cu grijă persoanele lângă care urmează să ne petrecem viaţa! 🙂

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele