Acasă Viaţă Cultură generală De ce să NU speli niciodată carnea de pui crudă

De ce să NU speli niciodată carnea de pui crudă

483
0

Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarmă asupra felului în care este gătita carnea de pui. Ei au descoperit ca 44% dintre oameni fac o greşeală care îi pot îmbolnăvi grav.

Ceea ce ii alarmează pe experţii în nutriţie este obiceiul oamenilor de a clăti carnea crudă de pui. Acest obicei, după cum spun ei, nu face altceva decât să împrăştie în bucătărie o bacterie numită Campylobacter, care se găseşte în carnea crudă de pasăre, în laptele nepasteurizat şi în apa netratată.

Ei au descoperit că foarte mulţi oameni fac asta şi riscă să se îmbolnăvească foarte grav. Bacteria se împrăştie cu uşurinţă prin bucătărie, pe haine şi pe echipamentele de gătit. Odată ajunsă în corp, această bacterie cauzează dureri abdominale, diaree severă şi vomă, iar în cazuri mai grave poate duce la boli autoimune şi leziuni grave ale nervilor.

Acum vă întrebaţi care este sfatul lor? Simplu, atunci când îţi cumperi carne de pui, pune-o pe un tocător sau într-un vas şi nu o mişca prea mult prin bucătărie înainte să o gateşti.

Mai jos puteţi viziona un videoclip în care se dau mai multe detalii despre această bacterie:

sursa: FoodStory

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here