Acasă Diaspora Măsuri de securitate sporite în Marea Britanie. Românii sunt îndrumaţi să respecte...

Măsuri de securitate sporite în Marea Britanie. Românii sunt îndrumaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor

3765
0

Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe să respecte indicațiile oamenilor legii, în această țară fiind aplicate măsuri de securitate sporite după atentatele din Franța.

“Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord necesitatea respectării indicaţiilor poliţiei locale, pe timpul aplicării măsurilor de securitate, instituite de autoritățile britanice.

Astfel, cetăţenii români sunt îndrumaţi să respecte recomandările emise de organele britanice abilitate, în special de Poliţia Metropolitană, care se regăsesc în pagina dedicată de Internet.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate că pot accesa aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale”, se arată într-un comunicat al MAE.

Se pare că autorităţile britanice iau serios în calcul posibilitatea unui atac, având în vedere evenimentele neplăcute care au avut loc de curând în vestul Europei şi care au ocolit deocamdată Regatul. Se doreşte eliminarea oricărui risc, chiar dacă acest lucru pune multă lume pe drumuri, încurcând destul de mult turismul şi tranzitul în general.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here