Acasă General Blogger Un marinar beat a scufundat nava, vărsând mii de tone de petrol...

Un marinar beat a scufundat nava, vărsând mii de tone de petrol în mare

345
0

Conform ziarului The Independent, în luna februarie a acestui an, nava Lysblink Seaways era în drum din Belfast spre Skogn în Norvegia și transporta hârtie când singurul ofițer care era de veghe a izbit vaporul în coastă la viteză maximă.

Vaporul s-a distrus în așa hal încât a fost dus direct la cimitirul de vapoare, dar nu înainte să verse în apă vreo 25 de tone de petrol.

Marinarul în vârstă de 36 de ani consumase alcool de opt ori mai mult decât limita legală, după care adormise la datorie și uitase de traseu. Un purtător de cuvânt al căilor maritime a zis: Ce s-a întâmplat cu vaporul a fost complet iresponsabil. Avem o politică foarte clară în privința alcoolului care nu poate fi interpretată greșit.

În afara programului, în cabina sa, ofiţerul a dat un telefon care i-a „provocat anxietate, după care a consumat 0,5 litri de rom”, se arată în raport.

Conform aceluiaşi raport despre incident, la bordul navei s-au găsit multe sticle de bere, vin și tărie.

Cât despre marinar, se pare că a fost aruncat peste bord, cel puțin la modul figurat. O declarație din partea Căilor Maritime afirmă: ofițerul nu mai este angajat al Căilor Maritime.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here