Acasă General Blogger Din cauza încălzirii globale, Antarctica se face verde

Din cauza încălzirii globale, Antarctica se face verde

196
0

Antarctica, regiunea pe care cu toţii ne-o închipuim albă, situată la Polul Sud al Pământului, începe să aibă probleme din cauza încălzirii globale.

Antarctica este cel mai rece, uscat și vânturos continent, și are cea mai mare altitudine medie dintre toate continentele, fiind considerată un deşert, cu precipitații anuale de numai 200 mm de-a lungul coastei și mult mai puține spre interior.

Pe continent nu există nicio rezidență umană permanentă, dar între 1.000 și 5.000 de oameni locuiesc în Atarctica pe parcursul anului, la stații de cercetare împrăștiate în toate zonele.

Ai zice că nu e o mare scofală dacă se încălzeşte puţin vremea. Dar există plante şi animale care trăiesc în aceste condiţii, iar în cazul unor schimbări climatice majore, existenţa lor ar fi pusă sub semnul întrebării.

„Oamenii îşi imaginează Antarctica drept un loc friguros, cu foarte multă gheaţă, dar munca noastră arată că, în realitate, este destul de verde şi va deveni şi mai verde în viitor.”, spune Matthew Amesbury, cercetător în cadrul Universităţii Exeter, care îşi desfăşoară activitatea la Polul Sud.

De altfel, imaginile din ultimii ani vorbesc de la sine

O „câmpie” verde, cu gheţari în fundal

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here