Acasă Diaspora Care sunt cele mai căutate locuri de muncă pentru români în UK

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă pentru români în UK

244
0

Pe lângă meseriile care nu necesită vreo specializare, pentru care românii aleg să meargă în Marea Britanie, există posturi bine plătite, dar care necesită o oarecare specializare sau pregătire în domeniu. 

Aşadar, dacă lucrezi în Marea Britanie pe un post doar aşa, că nu ai găsit altceva de muncă, însă ai cunoştinţe ori deţii vreo diplomă de specialitate, te poţi orienta către unul dintre următoarele job-uri, enumerate într-un clasament de site-ul angliamea.ro:

1. Translater / Traducӑtor.  

Dacă aţi absolvit o specializare în Litere și stӑpâniti foarte bine limbile romȃnӑ și englezӑ, veţi gӑsi destul de ușor un job ca traducӑtor. Vi se vor solicita serviciile atȃt pentru traducerea unor documente, cȃt și pentru asistarea unor persoane de origine romȃnӑ care nu vorbesc limba englezӑ. De asemenea, puteţi efectua traduceri ale unor documente oficiale, pentru Ambasadӑ, însӑ pentru aceasta aveţi nevoie de o autorizaţie separatӑ. Mai existӑ posibilitatea de a lucra ca traducӑtor free-lancer. Pentru aceasta trebuie sӑ vӑ înregistraţi pe unul dintre site-urile specializate și sӑ așteptaţi oferte. Aceastӑ metodӑ vӑ oferӑ mai multa flexibilitate dacӑ doriţi sӑ lucraţi de acasӑ sau mai aveţi un job.

2. Teaching Assistant. (asistent şcolar)

Ȋn UK existӑ constant cerere pentru poziţia Teaching Assistant sau pe scurt TA, vorbitori de limba romȃnӑ. Pentru acest job trebuie sӑ aveţi pregӑtire pedagogicӑ și în majoritatea cazurilor se cere și experienţӑ. De obicei, veţi lucra cu elevi de școalӑ primarӑ și veţi asista profesorul principal la expunerea lecţiei. Dacӑ nu aveţi pregӑtirea necesarӑ, dar doriţi sӑ lucraţi în învӑţӑmȃnt în UK, va trebui sӑ urmaţi cursuri de calificare. Cel mai frecvent solicitat pentru TA este NVQ 3 în Child Care Learning and Development. Salariul este de aproximativ 50-60 lire/zi.

« Continuarea pe pagina 2 »

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here