Acasă Actualitate Internaţional „Allah Akbar” şi alte mesaje islamiste, descoperite pe 4 avioane EasyJet

„Allah Akbar” şi alte mesaje islamiste, descoperite pe 4 avioane EasyJet

362
0

Se pare că teroriştii islamişti nu s-au mulţumit cu dezastrul pe care l-au provocat la Paris, ucigând o mulţime de oameni pentru nimic.

Graffiti în limba arabă au fost descoperite pe patru avioane ale companiei britanice EasyJet şi pe un avion al companiei spaniole Vueling pe aeroporturi franceze, printre care cel putin un mesaj „Allah Akbar”, informează AFP.

Trei cazuri au fost descoperite pe aeroportul din Lyon şi două cazuri la Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, potrivit unei surse din poliţie.

Una dintre ipotezele privilegiate de anchetatori este că mesajele au fost scrise înainte de sosirea acestor avioane pe platformele aeroportuare franceze. Totuşi, descoperirea mesajelor ridică semne de întrebare privind nivelul de securitate de pe aeroporturi, comentează AFP.

La Roissy a fost descoperit la 24 noiembrie mesajul „Allah Akbar” pe un aparat de zbor al EasyJet, sosit de la Budapesta, a afirmat o sursă aeroportuara. Înscrisul a fost şters înainte ca pasagerii să se îmbarce.

Compania britanică, care deserveşte 17 aeroporturi pe teritoriul francez, a recunoscut că „un mic număr” de graffiti în limba arabă au fost descoperite în Franţa pe avioanele companiei „în ultimele două săptămâni”. Aceasta nu a precizat care este conţinutul mesajelor, care de altfel nu sunt toate în arabă.

„Echipa noastră de securitate este obişnuită să evalueze orice ameninţare potenţială iar aceste graffiti nu au fost considerate o problemă de securitate nici de către noi, nici de autorităţi”, adaugă compania într-un comunicat.

Conform unei surse apropiate dosarului, aceste graffiti „nu sunt un fenomen legat de atentate” şi acest lucru s-ar întâmpla de mai multe luni şi ar viza şi avioanele altor companii.

Cred că autorităţile franceze ar trebui să ridice nivelul de securitate din aeroporturi, căci altfel s-ar putea să ne trezim cu surprize.

sursa: stirileprotv.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here